MSK Başkanı Aydın; Vatandaşımızı Hiçbir Zaman Enflasyona Ezdirmedik

MSK Başkanı Aydın; Vatandaşımızı Hiçbir Zaman Enflasyona Ezdirmedik

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın; AK Parti 2002 Seçimlerinden birinci parti çıktığında "Krizlerle, koalisyonlarla iflas bayrağını çekmiş bir Türkiye’yi devraldı. 

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın; “AK Parti ve Cumhur Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde 19 Yılda Ekonomik olarak G20'nin en çok büyüyen ekonomisi konumunda. İhracat noktasında tarihi rekorlar kırılıyor bir yıllık ihracatı 1 buçuk milyar dolar iken şuanda bir günlük ihracatımız 1.5 milyon dolar üzerine çıktı. 

Geçmişte en ufak bir krizde, bir kitapçık fırlatma, Yazarkasa fırlatma olaylarında faizlerin çok üst seviyelere çıktığı ve hükümetlerin dağıldığı bir Türkiye vardı. Koalisyonlarla yönetilemeyen Türkiye krizlerle baş edemiyordu. Türkiye de ki yöneticiler dışarıdan belirleniyordu. Bir IMF memuru Türkiye'ye geldiğinde o hafta bütün gazete manşetlerinde, bütün ana haberler de, eli çantalı bir IMF memuru beliriyordu. Acaba önümüzde ki ay memurun maaşını verebilecek miyiz, acaba bize kredi verebilecek mi? Verseler de şu parayı sizin istediğiniz yerde değil de bizim istediğimiz yerde kullanın diyorlardı. Bugün bunları geride bırakmış bir Türkiye var bunu Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde AK Parti başardı. Bugüne baktığımızda G20’nin en çok büyüyen ekonomisi arasındayız. Devasa projeleri ülkemize kazandırmışız. Dışarıdan sayılan ve gıpta ile bakılan bir ülke olduk. Bunu halkımızın desteği ile başardık. 

KUR ÜZERİNDEN ÜLKEMİZE SALDIRMAYA BAŞLADILAR

MSK Başkanı Aydın; Meyve veren ağaç taşlanır misali hiçbir şekilde bize boyun eğdiremeyenler yine ellerinde kalan tek silahları olan KUR üzerinden ülkemize saldırmaya başladılar. Ekonomik anlamda izah etmek çok kolay değil çünkü ekonomik veriler bu kadar iyi bu kadar güzel, dünyanın en büyük projelerini yapıyorsunuz, büyüme rakamları ihracat rakamlarıyla birlikte değerlendirildiğinde kur üzerine ciddi bir saldırının olduğu ortada. Vatandaşımız bunu biliyor, kaldı ki dünyanın pek çok yerinde şuanda Amerika son 39 yılın en büyük enflasyonunu yaşıyor. Yani faizi 0,25 iken enflasyon 6,8'e çıkmış. Yani faiz enflasyon dengesine baktığımızda 25, 30 kat fark var. Türkiye'de bu kadar fark yok. Ülkemizi yönetebilecek kabiliyeti olmayan, birbirlerine benzemeyen siyasi partiler ve onların destekçileri kıyamet koparmaya çalışıyorlar.

VATANDAŞIMIZI HİÇBİR ZAMAN ENFLASYONA EZDİRMEDİK

Kur dalgalanması ve maalesef stokçular yüzünden Vatandaşımıza yansıyan sıkıntıların olduğunu görüyoruz bunu çözecek olan irade ise yine AK Parti ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Tedbirlerimizi alıyoruz, memurlarımız, asgari ücretlimiz, esnafımıza ve emeklilerimiz ile ilgili çok ciddi çalışmalarımız var. Vatandaşımızı hiçbir zaman enflasyona ezdirmedik, bundan sonraki süreçte de ezdirmeyeceğiz. Dolayısıyla vatandaşımızı rahatlatacak olan her türlü tedbiri alıyoruz. 

AK Partinin tek varlık nedeni millettir. Her zaman milletimizle birlikte var olacağız. Vatandaşlarımızla beraber yol yürümeye devam edeceğiz. Vatandaşlarımızdan aldığımız enerjiyle ve motivasyonla inşallah daha etkili şekilde yola devam edeceğiz dedi.