Nihayet Şehre Estetik Katılmaya Başlandı

Nihayet Şehre Estetik Katılmaya Başlandı
Adıyaman Belediyesi, şehir estetiğine katkı sunması amacıyla kent merkezinde bulunan elektrik trafolarında ‘vatan’ ve ‘bayrak’ temalı boyama çalışması başlattı.

Adıyaman Belediyesi, şehir estetiğine katkı sunması amacıyla kent merkezinde bulunan elektrik trafolarında ‘vatan’ ve ‘bayrak’ temalı boyama çalışması başlattı.


Sosyal belediyeciliğin yanı sıra kent estetiğine de büyük önem veren Adıyaman Belediyesi, Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü öğrencilerin de katılımıyla anlamlı bir etkinliğe imza attı.


Şehir merkezinde bulunan elektrik trafolarının ‘vatan’ ve ‘bayrak’ temalı resimlerle süslenmesi için başlatılan proje, Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu ve eşi Fulya Kutlu hanımefendi, Emniyet Müdürü Metin Alper ve eşi Kezban Alper hanımefendi, Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Orhan Çelik ile Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü hocaları ve öğrencileri katılımıyla gerçekleştirildi.


Gölebatmaz Caddesi’nde başlayan projede eline fırça alan ilk isim Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu ve eşi ile Emniyet Müdürü Metin Alper ve eşi oldu. Kutlu çifti ile Alper çifti, öğrencilerin ve öğretmenlerinde destekleriyle trafoya Türk bayrağı çizdi.


Proje hakkında değerlendirmelerde bulunan Başkan Kutlu, amaçlarının şehir estetiğine katkı sunmak olduğunu söyleyerek, “Şehrimizin kaldırımlarında çok sayıda elektrik trafosu var ve bunların bazıları çok çirkin görüntülere sebep oluyor. Biz de sokak güzelleştirme projemiz kapsamında bu trafolarımızı sanatla süslemeye karar verdik. Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümünden gönüllü öğrencilerimizle yaptığımız çalışmalarda, günün anlam ve önemine binaen vatan, asker ve bayrak temalı çalışmalar yaptık. Dileğimiz bu resimlerin yıpratılmaması. Bu güzellikler şehrin her tarafına yayılarak devam edecek inşallah. Projede emeği olan Güzel Sanatlar Lisesi yöneticilerine ve öğrencilerine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Emniyet Müdürü Metin Alper ise Adıyaman Belediyesi tarafından başlatılan boyama etkinliğinin yerinde ve güzel bir çalışma olduğunu dile getirerek, emeği geçenleri tebrik etti.


Cadde esnafı ise yapılan çalışmadan duydukları memnuniyeti dile getirerek Adıyaman Belediyesine ve Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerine teşekkür etti.

Yorum Yaz