Özgün, “81 İl de Aday Gösterecekmiş Gibi Çalışmalarımız Devam Ediyor”

Özgün, “81 İl de Aday Gösterecekmiş Gibi Çalışmalarımız Devam Ediyor”
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adıyaman İl Başkanı Hüseyin Özgün, 30 Mart Yerel seçimleri ve ülke gündemine ilişkin açıklama yaptı.

Milliyetçi Hareket Partisi Adıyaman il teşkilatı olarak yerel seçimlere hazır olduklarını ve ittifak konusunun kesinleşmesi ile adayları açıklayacaklarını belirten Özgün “30 Mart 2019 yılında yapılacak olan yerel seçimler de belediye başkanlığı ve il genel meclis üyeliği seçimine Adıyaman Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) il teşkilatı olarak hazırız ve çalışmalarımız son sürat devam ediyor. Bazı ilçelerimiz de aday adaylarımız açıkladı. 


Adıyaman’da da Aday adaylarımız var. Ancak Belediye ittifak sonuçlanmadığı için bazı adaylığı düşünen kardeşlerimiz bu belediye ittifakı sonucunu beklemektedir. 1 Ekim’de meclis açılışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gazetecilerin belediye ittifakı ile sorduğu soruya genel başkan Devlet Bahçeli ile görüşecek misiniz dedi. Oda elbette görüşeceğiz dedi. Mecliste ara verildiği sürede yarım saat özel meclis başkanı, cumhurbaşkanı ve Genel Başkanım Devlet Bahçeli, 30 dakika bir görüşme yaptılar. Ben belediyelerle ilgili ittifakın görüşeceği sinyalini verdiler. Milliyetçi Hareket Partisinden yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı Sadi Durmaz ve teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcısı Semin Yalçın, bu konuda milliyetçi hareket partisi genel başkan tarafından görevlendirilmişler. Ve bu görüşmeler devam edecektir. Henüz bir sonuç ortada yoktur. Ancak biz 81 İl de aday gösterecekmiş gibi milliyetçi hareket partisi olarak ve aynı zaman da Adıyaman’da çalışmalarımız devam ediyor. Çok değerli kardeşlerimiz var Adıyaman’da milliyetçi hareket partisinden belediye başkan adayı olmak isteyen. Daha erken olduğu için isimleri açıklamıyoruz. Ama günü zamanı geldiğinden flaş isimler var. Herkesin seveceği sayacağı oy vereceği kardeşlerimize bu nasip olacak. Adıyaman milliyetçi hareket partisi olarak belediye başkanlığında iddiamız devam ediyor inşallah kazanacağız” dedi.


Doların yükselmesini fırsat bilen bazı kişilerin sattıkları ürünlerde çok fazla yüksek bir fiyat aldığını vurgulayan Özgün, “Ekonomi yavaş yavaş düzelmektedir. Ancak fırsatçılar hala bu fırsatçılığını devam ettirmektedirler. Yani kendiliğinden dolara endeksli olmayan ürünlere bile zam koyuyorlar. Dolar harareti düştü ancak ama kendiliğinden zam veren ticaret adamlarının halen sattığı mallar da bir düşüş görünmüyor. Bu çok iç açıcı değil ama buradan Adıyamanlı hemşerilerime sesleniyorum bu tip ticaret yapan insanlardan alış veriş yapmasınlar. Bunlara meydanı bırakmasınlar. Eğer bunlarla alış veriş yapmazsak bunlarında yola geleceğini fiyatları düşüreceğini umut ediyoruz. Çünkü esnafta gerçekten çok faiş fiyatlar var. Ben şahsen markete gittiğim zaman 200 TL’ye aldığım gıdayı bu sefer 350-400 TL tuttuğunu gördüm. Bu faiş bir fiyat devletimiz bu konuda tedbir alır bu faiş fiyatlar da mal satan esnafı cezalandırır yada bunlar insafa gelir kendiliklerinden bu zamları aşağı düşürürler” diye konuştu.


Ülke gündeminde yer alan af konusuna da değinen Özgün,” Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu meclis tatilinde yaz tatilinde Milliyetçi Hareket Partisi af kanununa önergesini hazırladı. Biz buna af demiyoruz ceza indirimi diyoruz ancak cumhur ittifakı ile bu affı karıştırmak istiyorlar bazı çevreler. Cumhur ittifakı ile bu affın hiçbir alakası yok milliyetçi hareket partisi olarak biz bu önergemizi meclise sunduk. Bu meclis kararına bağlı bir konu. İnşallah temennimiz önergenin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden kabul edilmesi biz halen ısrarla bu ceza indiriminin meclisten çıkmasını istiyoruz. İnşallah sonuç Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli’nin istediği şekilde olur” şeklinde konuştu.

HABER MEKEZİ

Yorum Yaz