Pervin Ersoy İle 40 Ünlü Adıyaman Müzesini Gezdi

Pervin Ersoy İle 40 Ünlü Adıyaman Müzesini Gezdi
Turizmi canlandırmak için düzenlenen 'Her şehri ünlüsüyle geziyoruz' projesi kapsamında aralarında Adıyamanlı

Turizmi canlandırmak için düzenlenen 'Her şehri ünlüsüyle geziyoruz' projesi kapsamında aralarında Adıyamanlı sanatçıların da bulunduğu 40 ünlü Adıyaman Müzesini ziyaret etti.

 

Adıyaman Müzesinde bulunan tarihi eserler, sanatçılara tek tek tanıtıldı.

 

Adıyaman’a hayran kalan sanatçılar, müze de fotoğraf çektirerek sosyal medyalarında canlı yayın yaptı.


Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'un eşi Pervin Ersoy, tarihi değerlerimizin ne kadar önemli olduğunu müzelerin ne kadar değerli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

 

“Bütün şehirlerimize gittiğimizde ön plana çıkarıyoruz. Zaten şu anda Adıyaman müzemizde olmamız buda bunun kanıtı diyoruz ki bütün herkes geldiğinde müzeleri de ziyaret edip gezsinler, burası da tarih kokan bir müze zaten amacımız iller arasında farkındalık yaratmak. Hemen dördüncü ilimiz olarak ta Adıyaman’ı seçmemdeki en büyük sebep ise bende Nemrut’u çok merak ediyordum. Nemrut’u bir an önce hem dostlarıma arkadaşlarıma, çevreme tanıtmak hem de Türkiye’de Nemrut’un ne kadar değerli, ne kadar müthiş bir hazine olduğunu paylaşmak istedim. Bura da biliyorsunuz ki sanatçıların gücü yansınamaz sanatçılar ile birlikte geldiğinizde bu proje kat be kat değerleniyor. Bugün Latif Doğan, Ferman Toprak, Kahtalı Mıçı, Ezgi Mola, bunlar değerli sanatçılarımız biz Adıyaman’a onlarla beraber geldik. Baktığınız zaman herkes sosyal medyasını kullanıyor, birde basında hem yazılı hem görsel olarak Adıyaman yer alacak bunun farkını biz Adıyaman’dan gittikten sonra göreceksiniz, amacımız buraya daha çok insan getirebilmek."

 

Sanatçı Ferman Toprak ise; “Adıyaman atalarımın dedelerim bizlerin büyüdükleri topraklar, burada olmak sanatçı arkadaşlarıma Adıyaman’ı tanıtmak benim için ayrı bir onur emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Özellikle Adıyaman’ın doğduğum büyüdüğüm Samsat’ın da tanıtılması ayrı kıvanç duyduğum bir şey sanatçı arkadaşlarım Adıyaman’ı çok beğendiler. Çıkarken çok yoruldular ama indikten sonra Nemrut’u gelip görmesi lazım dediler. Bu projeden sonra inanıyoruz ki Adıyaman’da turizm bakımından en güzel yerde yerini alacak.” İfadelerini kullandı.

Yorum Yaz