Sabah Namazını Camide Kılan Çocuklara Bisiklet Verilecek

Sabah Namazını Camide Kılan Çocuklara Bisiklet Verilecek
Sabah Namazını Camide Kılan Tüm Çocuklara Bisiklet Verilecek

Adıyaman'ın Besni ilçesinde Besni Müftülüğü tarafından başlatılan proje kapsamında 40 gün boyunca sabah namazında camiye gelip Kur’an Kursuna katılan çocuklara bisiklet hediye edilecek.

 

Diyanet İşleri Başkanlığının “Camiler Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur’an Olsun” projesi kapsamında Besni ilçe Müftülüğü, merkez Haci Reşit Camiinde başlattığı programla 40 gün boyunca sabah namazına gelip Kur’an Kursuna katılan tüm çocuklara bisiklet hediye edecek.

 

Besni Haci Reşit Camii İmamı Mithat Baştı, hayata geçirilen projeyle çocukların hem namaza alışmalarını hem de Kur’an-ı Kerim’i öğrenmelerini sağlamak olduğunu ifade etti.

 

-"40 GÜN SABAH NAMAZINA GELİP, KUR'AN KURSUNA KATILACAK ÇOCUKLARIN TAMAMINA BİSİKLET"

 

Çocukların projeye ilgi gösterdiklerini söyleyen Baştı, şunları kaydetti:

 

"40 günün sonunda sabah namazına gelip akabinde kursa katılan öğrencilere bisiklet hediye edeceklerini belirterek, “Bu sene Diyanet İşleri Başkanlığımızın “Camiler Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur’an olsun” projesiyle biz Besni’mizde farklı bir renk katmak istedik. Yaz Kur’an Kursu dönemi boyunca çocuklarımıza bisiklet hediyesi gibi bir programla onlara hem Kur’an-ı öğretmek hem de namaza alıştırmak açısından böyle bir proje yaptık. Çocuklarımız 40 gün boyunca sabah namazına gelip namazdan sonra da bir buçuk saat süren kursumuza katılması durumunda 40 günün sonunda bütün çocuklarımıza bisiklet dağıtacağız. Bu pazartesi itibariyle kayıtlara başladık. Bu proje sadece sabah namazına gelip akabinde kursa katılan çocuklarımız için olup yine sadece Haci Reşit Camiinde yapılmaktadır. Gayemiz çocuklarımızı hem sabah namazına alıştırmak hem de bu sabahın erken saatinde zihinlerinin dinç olduğu bir anda Kur’an-ı daha iyi anlama ve öğrenmelerini sağlamak için böyle bir program başlattık."

Yorum Yaz