Şambayat Belediyesi Su Sorununu Çözüyor

Şambayat Belediyesi Su Sorununu Çözüyor

Şambayat belediyesinde uzun zamandır büyük sıkıntılara yol açan su sıkıntısı gideriliyor. Geçmiş dönem belediye başkanlığı zamanında ihalesi yapılarak sugözünden Şambayata cazibe ile getirilen su Şambayatın uzun ıllarca sürecek su sıkıntısını gidermiş gibi görünmekte idi. İlerleyen zamanlarda çok sık patlayan su boruları hem Şambayat belediyesine hem de suyun patladığı alanda arazisi bulunan insanlara mağduriyetler yaşattı.

   Konu ile ilgili konuşan Şamayat Belediye başkanı Nejdet ARICI ;

     Su hattında kullanılan kalitesiz boru ve işcilikten dolayı Sugözünden gelen boru hattımız 850 defa patladı. Biz bu ihalenin kabulunu imzalamayarak yürütücü firma ile problemler yaşadık. Biz belediye olarak her seferinde patlayan boruları tamir ettik bu tamirler belediye bütçemizde büyük giderlere yol açınca alternatifler su hatları üzerinde belediye  olarak çalıştık.Yaz dönemlerinde halkımız malesef sıkıntılar çekti bugün çekilen sıkıntılara noktayı koyuyoruz. Baştan sona 36 km lik güzergahı yeniliyoruz. 

  Bize bu süreçte yardımcı olan bütün kamu kurum ve kuruluşlarına teşekkür ediyorum. Şambayat halkına suyumuz hayırlı uğurlu olsun. Dedi.