Şehit Eşi; Oğlunun Adıyaman Cezaevine Sevk Edilmesini İstiyor

Şehit Eşi; Oğlunun Adıyaman Cezaevine Sevk Edilmesini İstiyor
Adıyaman’da 1989 yılında Rezip Köyü'nde teröristlere çıkan çatışmada şehit olan Abdurrahman Eskici'nin eşi Zeliha Eskici

Adıyaman’da 1989 yılında Rezip Köyü'nde teröristlere çıkan çatışmada şehit olan Abdurrahman Eskici'nin eşi Zeliha Eskici, kanser olan oğlunun Elazığ Kapalı Cezaevi'nden Adıyaman'a sevk olması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım istedi.

 

4 erkek çocuğu olan Zeliha Eskici'nin bir oğlu baba mesleği olan koruculuğa devam ediyor. Cezaevinde olan en küçük oğlu ise 5 yıl öce Elazığ'a nakledildi. Kanser tedavisi göre şehit eşi Zeliha Eskici,  tedavi gördüğü için Elazığ'a gidemediğini belirterek mahkum olan oğlu Recep Eskici'nin Adıyaman’a sevk olmasını istiyor.

 

30 yıl önce eşini PKK'lılar tarafından girdiği çatışmada şehit olduğunu anlatan Şehit eşi 57 yaşındaki Zeliha Eskici,"30 yıldır eşimi kaybettim, eşim şehit olduktan sonra çocuklarıma hem anne hem baba oldum. Çocuklarımı büyüte bilmek için siyah saçlarımı beyaz ettim. Eşim şehit olduktan sonra  çocuklarıma vatan sevgisini aşılmaya devam ettim.Bir oğlum okudu yetişkin oldu. Valiliğe dilekçe verdi 'ben babamın mesleğine devam edeceğim' dedi ve babasının mesleğine şuanda devam ediyor.Korucu olan oğlum bende vatana olan görevimi babam gibi yapacağım koruyucu olacağım dedi ve  şuanda köyde koruyucu olarak çalışıyor.Bir oğlum devlet memuru oldu, bir oğlum hastanede çalışıyor. En küçük çocuğum ise 5 yıldır Elazığ’da cezaevinde. Adıyaman’dan Elazığ’a sevk oldu. Oğlum Adıyaman’da iken bizi görüyordu. Biz onu görüyor hasretimizi gideriyorduk. Beş yıldır Elazığ’a götürmüşler orada tanıdıklarımız yok. Kimsemiz yok, ben şeker hastasıyım, vereme yakalandım, kansere yakalandım. Ben uzun yolculuk yapamıyorum. Yetkililerimizden yardım etmelerini bekliyorum çocuğumu buraya getirsinler. Allah rızası için  ben şehit eşiyim şehit olan eşimin çocuklarının annesiyim" dedi.

 

-"HAFTADA BİR KEZ GİDER ÇOCUĞUMU GÖRÜRÜM"

 

Haftada bir kez olsun çocuğunu görmek isteyen Eskici, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

"Oğlum buraya gelsin,çocuklarımın babası şehit oldu bu vatan için bende genç yaşımda eşimden oldum çocuklarıma sahiplik ettim. Ben tek isteğim Adıyaman’a sevk olsun yine cezasını çeksin haftada bir kez gider çocuğumu görürüm. İki tane çocuğu var okula gittiklerinde herkesin babası burada, bizim babam burada olsa diye ağlıyorlar. Babaları Elazığ’da olduğu için göremiyorlar. Benim çocuklarım baba hasretiyle büyüdü ama torunlarım babasız büyümesin. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a rica ediyorum şehit ailelerinin her zaman yanında ne olur kanser hastayım çocuğumu Adıyaman’a sevk edilmesi noktasında bize yardımcı olsunlar. Ben 4 çocuğum daha var biz bayrağımızı milletimizi seviyoruz. Gerekirse 4 çocuğum da bu vatana feda olsun."

 

Babası cezaevinde olan 11 Yaşındaki Abdurrrahman Eskici, babasını çok özlediğini  Elazığ’dan Adıyaman’a gelmesini istedi.

 

7 Yaşındaki Elif Eskici ise;"Tayyip deden babamın buraya gelmesini istiyorum.Babam Elazığ’da ben babamı çok özledim" şeklinde konuştu.

Yorum Yaz