Şire Pazarı Başkanı Vatandaşları Uyardı

Şire Pazarı Başkanı Vatandaşları Uyardı
Adıyaman Şire Pazarı Esnaf Derneği Kurucu Genel Başkanı Gani Babar, sokak köşelerinde üstü açık satılan ürünlerden vatandaşların uzak durmasını istedi.

Adıyaman Şire Pazarı Esnaf Derneği Kurucu Genel Başkanı Gani Babar, sokak köşelerinde üstü açık satılan ürünlerden vatandaşların uzak durmasını istedi.

 

Sokak aralarında satılan şire ürünlerinden uzak durulmasını ve yetkilileri önlem alması konusunda uyarak Adıyaman Şire Pazarı Esnaf Derneği Kurucu Genel Başkanı Gani Babar, dikkatli olunması çağrısında bulundu.

 

Dernek Başkanı Babar, şunları söyledi:

 

"Kış sezonu geldi hakikaten millet hasta hastaneye gidiyorsun millet hasta bu hastalık neden? Yağmur yağdı ama çok mikrop var hastalık var. Vatandaş nereden ne yaptığını bilmiyor. Bizim sattığımız ürünler çok faydalıdır. Pekmezlerimiz hakikaten kanseri bile önlüyor. Siyah üzümlerimiz büyük faydası var. Ben bunu halkımıza anlatmak istiyorum. Yolda durup arabada satan kardeşlerimize sağlığa zararlı olduğunu bilmiyorlar mı? Vatandaşın ticaretine biz mani olmak istemiyoruz vatandaşın insanlara zarar verdiğini anlatmaya çalışıyoruz bugün gittim bir cam içerisinde satsalar vatandaşımız aldığı zaman hiçbir hastalık yapmaz. Dikkat ederseniz Sağlık Ocağının oraya bakın oradan saatte belki 3 bin- 5 bin araba geçiyor onun tozu mikrop oluyor ya senin çocuğun yiyor ya benim çocuğum yiyor bunun için ben bunu yetkililere söylüyorum. Açık satan insanlara gitsinler bir cam bölme yaptırsınlar kim açık satıyorsa onun için bu kış sezonunda doktordan ilaç aldığı zaman bilmiyorlar. Bizim için elimizden gelen budur. Hastane önünde satanlar gerek pazarda satanlar bu açık satanların üzerinde çok dikkat etsinler yani bugün bir fıstık yıkanmıyor, sucuk yıkanmıyor, ceviz yıkanmıyor bir bastık yıkanmıyor vatandaşın sağlığı çok önemlidir. Bizim için ticaret değil Sağlık çok önemlidir."

 

İl Sağlık Müdürlüğü ve Adıyaman Belediyesinin konu hakkında hassas olmasını isteyen Babar,"Ben buradan sizin aracılığınızla sağlığa, belediyeye, kendilerini göreve davet ediyorum. İnsanları camlı dolap içerisinde yiyecekleri sattırsınlar. Bize geldiklerinde bizimde bir kusurumuz varsa söylesinler telafi ederiz."şeklinde konuştu

Yorum Yaz