STK'lar Adıyaman Belediye Başkan Adaylarını Dinliyor

STK'lar Adıyaman Belediye Başkan Adaylarını Dinliyor
Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Adıyaman Belediye Başkan adaylarını dinliyor.

Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşları Başkanı Avukat Ahmet Işık, STK Platformunun 40 Sivil Toplum Kuruluşu başkanlarının bir araya gelerek oluşturduğu en büyük ve katılımcı resmi bir platform olduğunu kaydetti.

 

Işık, belediye başkan adaylarının Adıyaman için düşündükleri projelerini organize edilen bir program dahilinde dinleyip kamu oyu ile paylaştıklarını belirterek, şöyle devam etti:

 

''Bu kapsamda İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Abudulkadir Kırmızı Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşları Platformunu ziyaret ederek projelerini anlatmıştır. Biz Platform adına bu ziyaretlerinden dolayı İyi Parti Belediye Başkan Adayı Sayın Abulkadir Kırımızı’ya, İl Başkanı Kenan Doğan’a, Merkez İlçe Başkanı Hicri Gürosoy’a ve katılımcı üye STK Başkanlarımıza ayrı ayrı teşekkür ederiz.”

 

-‘’SON 15 YILDA 15 AĞAÇ DİKSELERDİ İNANIN BEN ADAY OLMAZDIM’’

 

İYİ Parti Belediye Başkan Adayı A. Kadir Kırmızı, 31 Mart seçiminin yerel seçim olduğuu ancak birileri tarafından ısrarla başka yerlere çekilmek istendiğine işaret ederek, ‘’Bizler 31 Mart’ta şehrimize belediye başkanı ve meclis üyelerini seçmek için oy kullanacağız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir şehirde başka bir belediye başkan adayı kazandığında veya kaybettiğinde varlığı tehlikeye düşecek kadar zayıf bir devlet değildir. Ve asla varlığı tehlikeye düşmez’’ dedi.

 

Kırmızı, mevcut belediye başkanlığı son 5 yılda Adıyaman’da bir tuvalet bile yapmadığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

 

 Son 15 yılda 15 ağaç dikselerdi inanın ben aday olmazdım. Bu şehirde 10 yıl belediye başkanlığı yaptım. Ben belediyeyi aldığım zaman belediyenin 1 katrilyon borcu vardı hepsini ödedik. Ben milli görüşçüyüm. Beni aday göstermemek için çeşitli entrikalara ve tuzaklara baş vurdular. Ancak bilmiyorlar ki Allah en iyi tuzak kurandır. Ve onların hileleri tuzakları Allah’ın izni ile bozuldu. Bu bir yerel seçimdir. Adıyaman hizmete susamıştır. Gelin hile ve tuzakları değil, projelerimizi konuşalım. Biz projelerimizi açıklayan ilk adayız. Varsın birileri de bizim projelerimizden alıntı yapsın. Sorun değil çünkü biz isteriz ki kazanan Adıyaman olsun. Ben Adıyaman siyasi tarihinde Milli Türk Talebe Birliğinden bu yana piyasada olmayanlar, hiç başını kumdan dışarı çıkartmayanlar bugün kalkmış biz dava adamıyız diyorlar. Onları Adıyaman milletvekillerini kendi konuşmalarında dinledik ve bize dediler ki AK Parti bir dava partisi değil bir kitle partisidir. Şimdi kalkmış hangi davadan bahsediyorlar.’’

 

-‘’YÜZYÜZE YAPTIRDIĞIMIZ ANKETLERE GÖRE ŞUAN BİRİNCİ DURUMDAYIZ’’


TCK 163. maddeden yargılandığında, 12 Eylül’de pirin palaslarda işkence gördüklerinde, 28 Şubat’ta belediye başkanı iken batı çalışma grubu tarafından fişlemeler istendiğinde, karşı çıkınca da 10 yıllık hapis cezası ile yargılandıkları dönemlerde bu dava adamlarının nerede olduğunu sorgulayan Kırmızı, şunları ifade etti:

 

‘’Erbakan hocamız hep şöyle derdi 1 varil süte 1 pislik girerse o süt haram olur. Allah’ın izniyle siyasetimize duruşumuza ve kararlarımıza tek varil haram girmemiştir, giremezde. Biz sağımıza solumuza bakmadan çalışacağız. Bizim anlayışımızda başkan koşarsa yönetim yürür, başkan yürürse yönetim durur. Biz her zaman Adıyaman ilimiz için koşanlardan olacağız inşallah. Mahallelerde yüz yüze yaptırdığımız anketlere göre şuan da 1. durumdayız.’’

 

-‘’KONU BAŞLIĞIMIZ ÖNCELİKLE SU’DUR’’

 

Belediye başkanlığı döneminde bir çok alanda projelerini uyguladıklarını belirten Kırmızı, ‘’Bizim konu başlığımız öncelikle su dur. Belediye başkanlığım döneminde Kırkgöz içme suyu, koru içme suyu, Tut, Medetsiz içme suyu, Havşeri suyu, Gömikan ve Koçali Baraj projesi, bordür ve kilit taş fabrikası, beton boru fabrikası, Karadağ Konkasör tesisi, Göksu konkasör tesisi, Yeni Mezarlık alanı, Demokrasi Parkı, Eğri Çayı projesi, sebze hali, karocu ve mermerciler sitesi, TPAO yolu üzeri 91 dönüm kamulaştırma ve atölye binası, Atatürk bulvarı vitrin projesi, çevre yolları, doğalgazın şehrimize kazandırılması, 71 adet çocuk parkı, organize sanayi bölgesi, belediye kent bilgi sistemi, artıma tesisi, oto komisyoncular sitesi, marangozlar sitesi, eski su işleri arsa kamulaştırması, otomasyon sistemi, 1.000 kişiye iş istihdam, huzur evi eserlerinin hepsini çok şükür Adıyaman ilimize kazandırdık’’ dedi.

 

-‘’ALLAH İZİN VERİR VE MİLLETİMİZ UYGUN GÖRÜRSE YAPACAĞIMIZ ÇOK İŞİMİZ VAR’’

 

Göreve getirildiğinde yapacakları projelerine değinen Kırmızı, şunları kaydetti:

 

‘’Allah izin verir ve milletimiz uygun görürse yapacağımız daha çok işimiz var. Projelerimiz arasında, eğri çayı park projesi, yağmur suyu için 3. Çevre yolu kuşaklama projesi, teknolojik asfalt plenti, şehir merkezine katlı otoparklar, kuzey güney çevre yolları, kaleye seyir kulesi, Ahmet hoca köyü mesire alanı, 1.000 kişiye istihdam, bayanlara özel yüzme havuzu ve çay bahçesi, yeni belediye hizmet binası, demokrasi parkının genişletilmesi, üniversite, ünal petrol, otogar hükümet konağı önlerine köprülü kavşaklar, belediye çalışanlarına enflasyon farkı, Adıyaman Spora destek, sokak hayvanları barınağı, belediye watsapp ve bip hattı, adçöp mobil uygulaması, spor kompleksi, üniversite önü üst geçit, amatör spor kulüpleri ve taraftarlara destek, park toplu taşıma kampüs çevresine ücretsiz internet, sosyal yardımlar, üniversite öğrencilerine burs yer almaktadır. ”  

Yorum Yaz