TATİL BİTTİ İKİNCİ DÖNEM EĞİTİM YILI BAŞLADI

TATİL BİTTİ İKİNCİ DÖNEM EĞİTİM YILI BAŞLADI
2017-2018 eğitim öğretim yılı ikinci dönemi 15 günlük yarıyıl tatilinin ardından başladı.

2017-2018 eğitim öğretim yılı ikinci dönemi 15 günlük yarıyıl tatilinin ardından başladı. Adıyaman il genelinde okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan 150 bin öğrenci ders başı yaptı.


2 haftalık sömestr tatilinin sona ermesinin ardından tüm Türkiye'de olduğu gibi Adıyaman’da 150 bin öğrenci yeniden ders başı yapmanın mutluluğunu yaşadı.


İkinci dönem eğitim öğretim yılı başlaması dolayısıyla Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya ile birlikte Adıyaman merkez Malazgirt İlkokulunda düzenlenen törene katıldı.


Malazgirt İlkokuluna gelişinde Vali Nurullah Naci Kalkancı’yı öğrenciler çiçeklerle karşıladı. Daha sonra sınıflara geçerek öğrencileri ziyaret eden Vali Nurullah Naci Kalkancı, ikinci dönem ilk ders zilinin çalmasıyla öğrencilerle birlikte sıraya oturarak dersi dinledi.


Öğrencilerle sohbet ederek, ikinci dönem eğitim yılının bütün öğrenciler için başarılı geçmesi temennisinde bulunan Vali Nurullah Naci Kalkancı, öğrencilere disiplinli ve düzenli çalışmaları tavsiyesinde bulundu.


Vali Kalkancı, ikinci dönem eğitim yılının hayırlı olmasını dileyerek, “Bu dönemde tüm öğrencilerimize başarılar diliyor, eğitim camiamızın tüm çalışanlarına ve ailelerine sağlıklı, başarılı ve mutluluk dolu bir eğitim dönemi geçirmelerini temenni ediyorum”dedi.


Sınıfları gezdikten sonra Malazgirt İlkokulunun öğretmenleriyle de bir araya gelen Vali Nurullah Naci Kalkancı, “Öğretmenlik sorumluluk ve fedakârlık gerektiren kutsal bir meslektir. İstiklal ve istikbalimizin teminatı olan çocuklarımız sizlere emanettir. Çünkü sizler insanoğlunu yetiştirmek ona bilmediğini öğretmek gibi kutsal bir görevi ifa etmektesiniz. Sizlere güveniyoruz, öğrencilerimize ve sizlere sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir eğitim dönemi geçirmenizi diliyorum”dedi.

Yorum Yaz