TTB 2’inci Başkanı Adıyaman’da

TTB 2’inci Başkanı Adıyaman’da

Türk Tabipler Birliği 2. Başkanı  Doç.Dr.Ali İhsan ÖKTEN bir dizi ziyaret ve etkinlik için Adıyaman’a geldi. 
 

İkinci Başkan Ökten ilk olarak Tabipler Odası Adıyaman şubesini ziyaret etti.
 

Başkan Ökten; Burada yaptığı açıklamada şunları söyledi. 
 

Türk Tabipler Birliği olarak Adıyaman'da Eğitim ve Araştırma  Hastanesini, Aile Sağlığı Merkezlerini ve özel hastanelerimizi ziyaret ettik. 
Aynı zamanda Adıyaman Üniversitesi Rektörü Mehmet Turgut Abi'yle buluştuk. Bu ziyaretimizin amacı Türk Tabipleri Birliği olarak hekim sorunlarını, arkadaşlarımızın ağzından dinlemek, sorunlarımızı birlikte paylaşmak, çözüm yollarına birlikte oluşturmak ve taleplerimizi iletmekti. Birçok arkadaşımızın sorunlarını dinledik. Biz kendi görüşlerimizi anlattık. Uzun süredir hekim arkadaşlarımız ve sağlık emekçileri çok zorlu şartlar altında çalışıyorlar. Her geçen gün giderek azalan ekonomik ve özlük hakları kayıpları mevcut. 
Sağlıkta şiddet bir diğer önemli sorunumuz pandemide bu kadar çok yoğun çalışmamız, en çok hastalanan ve vefat eden meslek grubu olmamıza rağmen covid 19 hala bir meslek hastalığı olarak sayılmıyor. Tüm bu sorunlarımızı arkadaşlarımızla paylaştık, onlara ilettik ve taleplerimizi söyledik.

Taleplerimiz şunlar iktidardan veya Sağlık Bakanlığı'ndan :
 

-Covid 19 meslek hastalığı olarak sayılmalıdır 
-ek göstergemiz 7200 olmalıdır.
- Yılda bu kadar yoğun çalıştığımız covid süresince yılda 120 gün fiili hizmet zammı na yansıtılmalıdır. 
-Sağlıkta yeni bir şiddet yasası istiyoruz. Çünkü çıkarılan şiddet yasası bizim ihtiyaçlarımızı karşılamıyor. Sağlıkta şiddet her geçen gün artarak devam ediyor.
 -Özellikle asistan arkadaşlarımızın 36 saat çalışıp nöbet sonrası izin kullanmaması ve normal iş yaşamına devam etmeleri gerçekten kabul edilebilir bir durum değil. İnsani bir durum değil. Ne hekim hakları ne insan hakları ne  de hasta hakları açısından kabul edilebilir bir durum değil. Bunun gibi birçok sorunlarımızı arkadaşlarımıza ilettik, arkadaşlarımızla paylaştık ve bir Türk Tabipleri Birliği olarak bu sorunlarımız için Sağlık Bakanlığından randevu talep etti. Ancak Sağlık Bakanlığı'ndan güne kadar randevu talebimize herhangi bir yanıt gelmedi. Bu nedenle de biz bir eylemlilik planı hazırladık. Her hafta bir tema y. Tüm tabip odalarımız tüm illerde işliyor, açıklamamızı yapıyor ve tüm bunların sonucunda 23 Kasım'da İstanbul’da başlayıp 27 Kasım'da Ankara'da sonlanacak olan beyaz yürüyüş yapacağız. 27 Kasım'da Ankara'da geniş katılımlı beyaz miting yapacağız. Orada hekim arkadaşlarımızın ve sağlık emekçilerinin görüşleri doğrultusunda iş bırakma eylemimiz olacak ve mitinglerimiz olacak. Bunları yapmaktaki. Amacımız sağlık çalışanlarının eğitimleri, sorunlarını, iftara ve sağlık bakanına duyurmak, çözüm yollarını aramak ve bu sorunlarımızın giderilmesi ve taleplerimizin kabul edilmesi içindir.

Yorum Yaz