Tutdere Adıyaman Tütünü İçin Önerge Verdi

Tutdere Adıyaman Tütünü İçin Önerge Verdi
Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, yerli ve yabancı sigaraların üretiminde yerli tütünün kullanılması ve yaygınlaştırılması amacıyla

Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, yerli ve yabancı sigaraların üretiminde yerli tütünün kullanılması ve yaygınlaştırılması amacıyla bir Meclis Araştırması açılmasını istedi.

 

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Türkiye’de üretilen sigaralarda yerli tütün kullanılması ve yaygınlaştırılması için bir meclis araştırması açılması için önerge verdi. Milletvekili Tutdere’nin verdiği ve CHP Grubundan 20 milletvekilinin imzaladığı araştırma önergesi, Türkiye’de yerli tütünün teşvik edilmesinin şart olduğunu belirtiyor.

 

“MEVCUT YASA ÜLKE GERÇEĞİNE UYMUYOR”

 

Meclise verilen önergenin gerekçesinde, geçtiğimiz dönem torba yasayla mecliste kabul edilen tütün yasasına, başta Adıyamanlılar olmak üzere tütün üretimi yapılan bölgelerdeki tüm halkların karşı çıktığı hatırlatılırken mevcut yasal düzenlemenin ceza hukukunun evrensel ilkeleri ve ülkemizin tütün gerçeğine uymadığı da ifade edildi.

 

TÜTÜN ÜRETİMİ YAPILAN BÖLGELER CEZAEVİNE DÖNÜŞECEK!

 

Milletvekili Av. Tutdere’nin meclis araştırma önergesinin gerekçesinde, şu ifadeler kullanıldı: Açık arttırma esasına göre yetiştirilen tütünlerin üretiminin yasaklanması cezai müeyyideye bağlanması sarmalık kıyılmış tütüncülüğünün tek kelimeyle bitmesi demektir. 5607 sayılı yasanın 3/20 maddesindeki cezai hükümler Adıyaman’ı ve tütün üretimi yapılan diğer bölgeleri açık birer cezaevine dönüştürecek ağır mahiyette cezalardır.

 

“TÜTÜNÜNÜ İTHAL DEĞİL İHRAÇ EDEN ÜLKE OLALIM”

 

Milletvekili Av. Tutdere, tütün üretiminin Adıyaman için anahtar ürün olduğunu ve yerli tütün üretiminin desteklenmesiyle, köylerin boşalmasının önüne geçileceğini, kırsal alanlardan büyükşehirlere göçün azalacağını belirtti ve “Türkiye’de yüksek üretim kapasitesinden faydalanarak, ithal eden değil ihraç eden bir Türkiye olabilmek, çözüm önerilerinin geliştirilmesi için tütün konusunun etraflıca araştırılması, değerlendirilmesi ve yeniden bir yasal zemine oturtulması, Tarım Bakanlığınca Tütün Politikasının değişen koşullara göre yeniden uyarlanması gerekmektedir.” dedi.

Yorum Yaz