Uyuşturucu, Tefeci Ve Fuhuş Çetelerinin Kökünü Kazımaya Kararlıyız

Uyuşturucu, Tefeci Ve Fuhuş Çetelerinin Kökünü Kazımaya Kararlıyız
Adıyaman Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Adıyaman’da uyuşturucu, tefeci ve fuhuş çetelerinin kökünün kazınacağını belirtti.

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Adıyaman’da uyuşturucu, tefeci ve fuhuş çetelerinin kökünün kazınacağını belirtti.


Hukuki kurallar çerçevesinde tüm suçlarla mücadele edeceklerini ifade eden Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, “Adıyaman’da 2 ay önce göreve başladım. Sıcakkanlı, yardım sever hakikaten kadirşinas bir vatandaş topluluğuyla, halkla karşılaştım. Bizi kucakladılar. Dışarıdan geldiğimizi yeni yerleşmemizi hissettirmediler. Hukuki anlamda yargı teşkilatı konusunda çok güzel bir adliyemiz var. Hakim, savcı sayımız HSK’nın son atamaları ile gayet yeterli düzeyde. Bundan sonra yargı hızlı, etkili ve daha verimli çalışacak. Adli anlamda Adıyaman’da tefecilik, uyuşturucu ve fuhuş maalesef başta olmak üzere her yerde olduğu gibi belli suçlar işleniyor. Bu nüfus yoğunluğuna göre suç yoğunluğu az olan bir şehir. İnsanlar herhangi bir renk, cins, ırk mezhep ayrımı gözetmeksizin huzur içinde yaşamaktadırlar. Bu şehre tefecilik yakışmıyor. Bu şehir sahabenin şehri. Dini hassasiyeti olan bir şehir de yaşıyoruz. Bu şehir de tefecilik olmamalı. Bu şehir de uyuşturucu olmamalı bu şehir de fuhuş olmamalı tüm suçlarla mücadele edeceğiz. Ama bu suçlarında inşallah kökünü kazımak için. Adıyaman’da hukuk kuralları çerçevesinde hepimiz elimizden geleni yapacağız” dedi.


“GAYEMİZ MAKAMDAN GÜÇ ALMAK DEĞİL MAKAMA BİR ŞEYLER KATABİLMEK”


Vatandaşlara sorunları konusunda yardımcı olabilmek adına ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Çevik, “Yargı vatandaşımıza karşı hep soğuk yüzüyle anılmıştır. Biz olabildiğimizce sıcak yüzümüzü göstereceğiz. Herkese kapımız açık her zaman vatandaşımızı bekliyoruz. İnsanlar zor duruma düşene kadar adliyeye gelmiyorlar. Biz de yargı çalışanları olarak gelen bu insanların bu psikolojisini anlayıp onları buradan hukuki anlamda tatmin edip göndermek zorundayız. Aksi halde şahsen hak aramaya başvururlar. O zaman da toplumda anarşi başlar. Yaptığım toplantılarda şunu söylerim yanınıza gelen size başvuran kişi anneniz, kardeşiniz olsaydı nasıl davranıyorsanız lütfen öyle davranın. Empati kurduktan sonra zaten aşamayacağımız bir problem yok. Bu ilkeler çerçevesinde Adıyaman’ı elimizden geldiğince hizmet etmeye çalışacağız. Gayemiz makamdan güç almak değil makama bir şeyler katabilmek için Adıyaman’dayız” diye konuştu.


Haber Merkezi

Yorum Yaz