“Vatandaşın Bize Ulaşmasını Beklemeyip Biz Vatandaşımıza Gidiyoruz”

“Vatandaşın Bize Ulaşmasını Beklemeyip Biz Vatandaşımıza Gidiyoruz”
Adıyaman Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Fehmi Çelik, Bakanlığın açıkladığı 100 günlük eylem planı çerçevesinde çalışmalarını sürdürdüklerini, vatandaşlara ulaştıklarını ve yardıma muhtaç insanlara destek olduklarını ifade etti.

Adıyaman Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Fehmi Çelik, Bakanlığın açıkladığı 100 günlük eylem planı çerçevesinde çalışmalarını sürdürdüklerini, vatandaşlara ulaştıklarını ve yardıma muhtaç insanlara destek olduklarını ifade etti.

Eğitim alanında da kurum olarak çocuklara sosyal ve ekonomik yardımlarda bulunduklarını belirten Çelik, “Bakanlığımızın şuan da 100 günlük eylem planı çerçevesinde ciddi mana da planladığımız çalışmalar var. Bunlar arasında hane ziyaretleri gerçekleştirmek üzere vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını yerinde tespit etmek amacıyla hükümetimizin belirlemiş olduğu 100 günlük eylem planı çerçevesinde hane ziyaretleri devam etmektedir. Bu ziyaretlerimiz sayesinde evler de tespit ettiğimiz vatandaşlarımızdan dezavantajlı vatandaşlarımızdan bunları hangi hizmet modelinden yararlandıracağımızı kararını vermemiz için yerinde ziyaret gerçekleştiriyoruz. Vatandaşın bize ulaşmasını beklemeyip biz vatandaşımıza gidiyoruz. Gittiğimiz yerler de bu vatandaşımıza sosyal devlet anlayışı olarak ne verebiliriz. Ne yapabiliriz cevabını buluyoruz. Karşılaştığımız sorunlara dönük diğer kurumlarımızla koordinasyon halinde olup ilgili vatandaşımıza dönük hizmet modeli üretiyoruz. Nasıl bir hizmet vermeliyiz. Bunun cevabını bulmuş oluyoruz. Yeni eğitim- öğretim yılında okul destek projelerimizle sosyal ekonomik desteklerimizle çocuklarımızın yanında olmaya devam ediyoruz. Bundan sonra kat ve kat daha fazla olmaya devam edeceğiz. Kadınlarımıza dönük dünya kadınlara şiddete hayır haftası olarak kullanılmakta. Kadınlarımıza yönelik ne yapabiliriz.  Şiddetli minimize değil sıfır şiddete indirmek için ciddi bir çalışma içindeyiz. Engellilerimizle ilgili olarak gerek bakım ve rehabilitasyon hizmet verdiğimiz engellilerimiz gerekse evler de bakıcı tayin ettiğimiz engellilerimiz hizmet kalitemizi artırmak için son sürat devam ediyoruz. Adıyaman’ımız da Ağır engeli olup bir başkası yardımı olmadan hayatını sürdüremeyecek olan yaklaşık 7 bine yakın vatandaşımıza evde bakıcısı tayin edilmek üzere evde bakım hizmeti sunuyoruz. Bunlarla ilgili sonbahar ayındayız. Daha sağlıklı daha konforlu baktığımız vatandaşımızın hayat standartımızı biraz daha ileriye iyiye nasıl taşırızın cevabını bulmak için yerinde yatağında evinde ziyaretlerimiz devam etmektedir” diye konuştu.

Çocuklara sahip çıkma adına kurum adına önemli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Çelik, “Yaşlılara bakım var mı. Yaşlı bakım merkezi Adıyaman’da mevcut bunlarla ilgili doktor raporu olması halinde bakım merkezimiz vardır. Yakın bir zaman da da. Bir aya yakın bir sürede de yeni özel bir girişimcinin yaptırmış olduğu bir özel bakım rehabilitasyon merkezi Adıyaman hizmetine girecek. Bizler sadece bakım tedbiri uyguladığımız çocuklarımızdan değiliz. Sadece bir vaka üzerine bize gelen çocuklarımızdan sorumlumuşuz gibi davranmıyoruz. Bütün çocuklardan sorumluyuz. Kreşler bire bir bize bağlı 0-5 yaş grubunda ki çocuklarımızın kaldığı kreşlerimizin her türlü denetimi, takibi tarafımızca yapılmaktadır. Evlerinde ailelerinin yanında kalması şartı ile sosyal ekonomik destek dediğimiz Sed’le desteklediğimiz bin 300 tane çocuğumuz kurum bakımına alınmadan ailenin yanında kalması şartı ile destekte bulunuyoruz” açıklaması yaptı.

 HABER MERKEZİ

Yorum Yaz