Vatandaşlar virüse karşı aktarlarda çözüm arıyor

Vatandaşlar virüse karşı aktarlarda çözüm arıyor
Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ve hava sıcaklığının yükselmesi nedeniyle Adıyaman halkı vücut direncini ve bağışıklığı güçlendirmek için bitkisel ürün tüketimine yöneldi.

Güneydoğu bölgesinde hava sıcaklığın artması ve ülkeyi etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle vatandaşların aktarlara yöneldiğini belirten şifalı bitkiler işletmecisi Gönül Poyraz, Perre Haber Ajansı muhabirine yaptığı açıklamasında, vatandaşların bitkilerin faydalarını yeni yeni anladıklarını söyledi.

 

Poyraz, alternatif tıp olarak bilinen bitkisel ürünleri tıp camiasının da desteklediğini belirterek, özellikle Türkiye'nin bitki bakımından zengin olması ve bir çok hastalığa ise bitkisel çözüm ile sağlığına kavuştuğunu kaydetti.

 

Son günlerde ülkenin başında olan virüs belası nedeniyle hibiskus çayının tüketildiğini ve tavsiye ettiklerini belirten Poyraz, şöyle devam etti:

 

"Şu an hibiskus çayımız var mükemmel. Soğukta ve sıcakta içilen bir ürün, ekinezya var. Bağışıklık güçlendirici özellikle boğaz enfeksiyonları için zencefil çok öneriyoruz ve şu an en çok sattığımız kara mürverli çay var, özellikle boğazdan tutam vücudun bütün enfeksiyonlarına temizliği ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

 

Tabii bunlar da yazın getirdiği şeyler de var, insanlarımıza artık şey, yavaş yavaş, bilinçli özellikle bu konuda zencefil en mükemmel olan. Meyan şerbeti, yaz ve kışın da kullanılabilen. Ama insanlarımız genelde hep yazın oruçta tüketir o vücudun hem hararetini kesiyor hem de bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Demirhindi şerbeti bunlar yine çok güzel tüketilebilecek ürünler ve yine zencefil tüketimi çok rahat etkisi güzel olan ürünler şu an hastalanan çok doktora gitmeyi tercih etmiyor."

 

-"Keçiboynuzu özü, ciğer için faydalı"

 

Öte yandan ciğerlere faydası olan keçiboynuzu pekmezini tavsiye eden Poyraz, "Bizler genelde çok zencefil satıyoruz hem bağışıklık güçlendirici hem de boğaz enfeksiyonunda etkisi en güzel olan ürünü propolis veriyoruz kullanan müşterilerimiz de çok memnun zencefilli macun var atomlarımız var. Özellikle ciğerlere çok faydası olan keçiboynuzu özü pekmezi var bunları şuan sıklıkla satıyoruz."

Yorum Yaz