Yaralı Köpeğin İmdadına PATİBULANS yetişti

Yaralı Köpeğin İmdadına PATİBULANS yetişti

Adıyaman Belediyesi tarafından sokak hayvanları için  24 saat hizmet veren ambulans sayesinde sokakta yaşayan ve yaralanan hayvanlara hızlı müdahale edilerek hayatta kalması sağlanıyor.

 

Adıyaman Belediyesi tarafından hayata geçirilen Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren PATİBULANS, yardıma muhtaç acil ihtiyacı olan sokak hayvanlarının yardımına yetişiyor. 

 

Adıyaman'da Duyarlı bir vatandaş tarafından  Hastane bahçesinde yaralı ve bitkin bir halde bir köpek olduğunu bildirildi. İhbarı alan PATİBULANS ekibi hızla olay yerine ulaşarak sokak köpeğinin başından ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandığını gören Veteriner, hayvana olay yerinde ilk müdahaleyi yaptı. 

 

Kanaması ve yaraları olan köpek,  tedavi için Adıyaman Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezine nakledildi.

 

Duyarlı vatandaş Adıyaman Eğitim Araştırma Hastanesi Bilgi İşlem Müdürü Habip Boğa görevliler gelene kadar yaralı köpeğin başından ayrılmayarak insanlık örneği sergiledi.

 

Adıyaman’da hayvanlar ölmesin diye ilk işi hayvanlar için ambulans almak olan Adıyaman Belediye Başkanı Dr.Süleyman Kılınç, haftada bir gün hayvan barınaklarını denetliyor.

 

Hayvanlara olan sevgisiyle de sık sık gündeme gelen Kılınç, barınakta bulunan tüm köpek ve kedilerin sahiplendirilmesi için yapılan çalışmaları yakından takip ediyor.

 

PATİBULANS hizmetinin hızlı bir şekilde hizmete girdiğini belirten “Adıyaman Belediye Başkanı Dr.Süleyman Kılınç’ın göreve gelir gelmez ilk verdiği talimatlardan bir tanesi Veteriner İşlerinin kurulması oldu. 

 

Veteriner İşleri kurulmasının ardından hızlı bir şekilde donanımlı bir hayvan ambulansı yaparak Adıyaman halkının hizmetine sundu. 

 

PATİBULANS ile gelen hayvanların ilk müdahalenin ardından yapılacak olan tedavi belirleniyor.

 

Duyarlı vatandaş ve Adıyaman Belediyesi Alkışı fazlasıyla hak etti.

Özel Haber: M.Toprak

Yorum Yaz